navipro
feldobox

Boraink


Olaszrizling,  Királyleányka,  Merlot,  Cabernet-Sauvignon,  Kékfrankos,  Portogieser(Kékoportó),  Cuvée,  Rajnai Rizling

Olaszrizling:

Szigetvár egyik jellegzetes fajtájából készül. A jó minőségű olaszrizling bor illata egyes szakértők szerint a rezedára emlékeztet. Savai nemesek és elegánsak, illata, zamata jellegzetes, kemény, tüzes bor. Utóízében gyakori a keserűmandula és a zölddió. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz bor készül belőle. 12-14 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Királyleányka:

A tavaszi virágos rét üde és kellemes illata jellemzi az e fajtából készülő bort. Igazi bájos királyleányka finom savakkal. Élénk, üde, gyümölcsös, de mégis karakteres, ízvilágában megjelenik a zöldalma és a citrus félék. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz illetve félszáraz bor készül belőle. 12-14 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Merlot:

Illata fekete ribizlire és meggyre emlékeztet, ízében a túlérett kékszilva- s az eperaroma harmonikusan összeolvad. Mélyvörös színű, telt, bársonyos ízű, száraz, finom savakkal rendelkező bor. Pincészetünkben megtalálható a barique hordóban (speciális tölgyfahordó) érlelt változata is. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz bor készül belőle. 15-17 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Cabernet Sauvignon:

Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag. Illatában a cseresznye és a cédrusfa, ízeiben a fekete ribizli, szeder és zöldpaprika ismerhetők fel. Mélyvörös szín jellemzi, gazdag extrakt tartalommal, magas savtartalommal rendelkezik. Pincészetünkben megtalálható a barique hordóban (speciális tölgyfahordó) érlelt változata is. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz bor készül belőle. 15-17 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Kékfrankos:

Borának színe még éretten is közelebb áll a bíborlilához, mint a melegebb vörösbor színekhez. Illatában az aszalt szilva, őrölt friss mák és kökény illatjegyek keverednek. Extraktban gazdag és férfias, elegáns, határozott savait hosszú, kellemesen fanyar utóízek kísérik. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz bor készül belőle. 15-17 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Portogieser(Kékoportó):

Szeptember közepén a Kékoportó cukortartalma már eléri a 20 mustfokot. Az ilyen teljesen érett szőlőből készült bor mélyvörös színű, mérsékelt savtartalmú, lágy karakterű, telt és zamataiban gazdag. A viszonylag gyorsan fejlődő Kékoportó bor már féléves korban is fogyasztható. A bor többnyire könnyű, lágy tannintartalmú, kifejezetten gyümölcsös jellegű, elsődleges, ibolyára emlékeztető illattal E tájra jellemzően, kizárólag minőségi száraz, illetve félszáraz, bor készül belőle. 15-17 °C fokon ajánljuk szervírozni.



Cuvée:

Francia kifejezés, azonos fajtájú, vagy azonos termőhelyű borok házasítása. Az alkotórészei Portogieser, Kékfrankos, és Merlot. Színe sötét, illata elegáns. Tannintartalma kiemelkedő, savtannin egyensúlya szép. Összetett, hosszú lecsengésű bor. Savai lágyak, harmonikusak emiatt gyakran édes jelleget kölcsönöz ízvilágának.



Rajnai Rizling:

A világ egyik legelterjedtebb borszőlője. Savai mindig élénkek, de finomak, harmonikusak, a belőle készült borok illata emlékeztet a sárgabarackra, citrus gyümölcsökre és mézre. E tájra jellemzően, kizárólag minőségi, száraz bor készül belőle. 12-14°C fokon ajánljuk szervírozni.